Hud Hud
Indkøbskurv

Hud

Ar og ardannelse

Ar er noget som for mange kan være ekstremt generende og trættende for mange mennesker. Det kan endvidere påvirke selvtilliden og selvværet i en negativ retning. Nogen gange er det ikke bare mærket i sig selv som kan være trættende, men også selve historien der ligger bag arret. Ved at få hjælp til at reducere disse, kan man få styrket sin selvtillid og sit selvværd igen.

Læs mere...

Pigmentpletter og Pigmentforandringer

Pigmentpletter eller hyperpigmentering som det også kaldes er pletter eller områder på huden som er mørkere i farven end den omliggende hud. De fleste pigmentforandringer i huden er rent kosmetiske, men der findes også pletter som opstår på grund af, at underliggende sygdom som lupus. Pigmentpletter har altid noget med mængden af melanin (hudpigment) at gøre. Melaninet findes i de cellulære organeller som kaldes melanocytter. Disse celler er pigmentproducerende og findes i epidermis (Overhuden).

Læs mere...

Fjerne Akne-ar

I Danmark er akne (også kendt som bumser) den mest normale hudsygdom, og mange ender med at få uønskede ar som resultat. Arrene kan være meget forskellige, enkelte får svulmende ar, i mens andre får ar der ligner små stikhuller eller fordybninger i huden. I begyndelsen plejer arrene at være røde i farven, men med tiden falmer de og bliver lysere. De kan i visse tilfælde også opstå pigmentforandringer forbundet med helbredelsesprocessen.

Læs mere...

Fjern Rynker

Rynker er et stort problem for mange. Alle ved at rynker er noget som alle mennesker rammes af med alderen, men det er ikke altid lige let at acceptere at man ældes, i hvert fald ikke rent udseendemæssigt. Rynker afspejler en persons levemåde, personlighed og livsstil- noget som ikke alle vil vise frem.

Læs mere...

Strækmærker

Strækmærker, også kaldet ”striae distensae” eller på engelsk ”stretch marks”, er hvide og røde striber som dannes på huden. Strækmærker opstår tit fordi huden strækkes hurtigere end den vokser. Huden kan ikke nå og tilpasse sig for eksempel af volumenforøgelse af underliggende muskulatur fedt eller andet væv. De mest normale steder strækmærker er på hofterne eller lårene.

Læs mere...

Forebyg Cellulitter

I dag findes der flere præparater som kan bruges til at reducere cellulitter, nogen bedre end andre. Der findes dog ikke en metode som garanterer at man ikke får cellulitter. Alle mennesker kan få cellulitter, både slanke som overvægtige, gamle som unge. Derimod findes der mange metoder som kan bruges for at reducere risikoen for at disse cellulitter opstår.

Læs mere...

Fjern dine strækmærker

For mange mennesker kan strækmærker påvirke selvtilliden på en negativ måde. En flot og lækker hud er noget som de fleste sætter pris på. Tidligere har man måtte benytte sig af behandlinger på hudklinikker, for at få hjælp med sine problemer. Havde det ikke været fantastisk hvis man kunne fjerne strækmærkerne selv med et godt resultat ?

Læs mere...

Strækmærker efter graviditet

Strækmærker er ujævne linjer i huden som dannes når huden tørres ud. To andre navne der bliver brugt om strækmærker er det engelske or ”stretchmarks” eller det latinske ord ”striae distensae”. Ved graviditet er det normalt at man rammes af strækmærker, specielt på maven, brysterne, numsen og lårene.

Læs mere...

Eksem og stress udslæt

Et eksem opstår når hudens ydre beskyttelse, hudbarrieren, er blevet skadet og en betændelse opstår. Det er forskellige faktorer som påvirker udviklingen af eksem. Både arvelige faktorer, allergier og hvordan vi passer på huden påvirker udviklingen. Der findes mange forskellige typer af eksem, men en fælles faktor for alle er at overfladen på huden forandres og begynder at klø.

Læs mere...

Strækmærker på lårene og numsen

Strækmærker kaldes også for ”striae” eller ”strechmarks”. Strækmærker på numse og lår er ret normale, og ofte noget som drenge og piger får i teenageårene.I teenageårene forandres kroppens hormonproduktion drastisk og kroppen begynder at vokse hurtigere end tidligere. For piger er det hofterne og lårene som bliver bredere, samt at brysterne øges i størrelse. Dette gør at der hurtigt kan opstå strækmærker. For drengene er det mest normalt at strækmærkerne opstår på skuldre og ryggen, først og fremmest grundet øget muskelmasse.

Læs mere...

Cellulitter

Også kaldet appelsinhud, er noget der rammer de fleste kvinder uanset kropsform og kropstype. Cellulitter er små fejl i huden som normalvis forekommer på numsen og lårene. Inden for lægevidenskaben findes der flere begreb for cellulitter somadiposis edematosa, dermopanniculosis deformans, status protusus cutis eller gynoid lipodystrofi.

Læs mere...

Akne-ar og ar efter bumser

Akne-ar og ar efter bumser er en stor plage for mange mennesker. I puberteten er det meget normalt med akne og mange får ar efter bumser og bylder. Man kan rammes af akne i alle aldre, men i puberteten øges produktionen af talg på grund af de hormonelle ændringer som sker i kroppen. Det er først om fremmest det mandlige kønshormon androgen som øger talgproduktionen. Ved hvert hårstrå findes en hårsæk og en talgkirtel, og det er i denne kirtel at aknen opstår på grund af øget talgproduktion. Når produktionen af hudfedt øges bliver det vanskeligere for fedtet at komme op til overfladen af huden, og en betændelse og hævelse opstår.

Læs mere...